Vispapillot

Vispapillot

 

Je eet wel graag vis maar weet niet altijd goed hoe vis te bereiden? Probeer dan eens deze supergemakkelijke papillot! Vis is een goede eiwitbron en zorgt voor een goede verzadiging. De krielaardappelen leveren dan weer trage koolhydraten die voorkomen dat je snel terug honger of zin naar zoet krijgt. Beter een volwaardige en evenwichtige maaltijd dan meer snoepen tussendoor! Deze papillot kan je bovendien ook op voorhand bereiden om de ‘avondrush’ wat te verlichten…

Ingrediënten (voor 1 persoon):

  • 150 g kabeljauwfilet (of andere vaste witte vis)
  • 10 kerstomaatjes
  • 1 gele paprika
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 1 mespunt sambal oelek
  • rozemarijn
  • peterselie
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 120 g krielaardappelen

 

Bereiding:

  1. Snipper de sjalot fijn
  2. Pers het knoflookteentje
  3. Snij de paprika in fijne reepjes
  4. Stoof de sjalot, de knoflook en de paprikareepjes in de margarine tot de paprika beetgaar is
  5. Voeg sambal oelek toe en laat even meestoven
  6. Leg een groot vel aluminiumfolie klaar
  7. Vet de folie in met een eetlepel margarine
  8. Leg de vis in de papilotte
  9. Leg de paprikastukjes bovenop de vis
  10. Halveer de kerstomaatjes en voeg toe aan de papillot
  11. Stoom de krielaardappelen gaar en voeg toe aan de papillot
  12. Kruid naar smaak met peper, rozemarijn en peterselie
  13. Zet de papillot gedurende 10 minuten in de oven (200°C)

 

Calorieën:
454 kcal

 

Wist je dat?
De nutritionele waarde van de recepten kunnen misschien veel lijken. De calorieën zijn vooral afkomstig van de hoeveelheid zetmeelproduct (aardappelen, mie, deegwaren). In tegenstelling tot wat veel mensen denken zijn dit geen dikmakers. Deze producten bevatten trage koolhydraten die het bloedsuikerpeil geleidelijk doen toenemen en geven dus langer energie. Neem je slechts een beperkte hoeveelheid zetmeelproduct dan heb je minder calorieën maar zal je bloedsuiker ook sneller laag staan waardoor je veel sneller gaat snoepen tussendoor. Een veelgemaakte fout bij mensen die willen “diëten” is dat ze zetmeelproducten schrappen, met een laag suikergehalte, een flauw gevoel, hoofdpijn en meer snoepen tussendoor als gevolg. Beter 3 volwaardige maaltijden per dag en minder snoepen tussendoor, dat is het geheim van een stabiel gewicht!

1 Reactie
  1. Gemaakt en lekker gesmaakt!

Laat een reactie achter

Recepten

  • Vispapilot met feta en tomaat Vispapilot met feta en tomaat
    Benodigdheden (1 persoon): 150g vis, 30g feta, 2 vellen bakpapier, 10 kerstomaatjes, een 5tal zwarte ontpitte olijven, 1 rode ui, paprikapoeder, 1 eetlepel groentenbouillon Neem...
    Lees verder

Boekrecensies

Nieuws

  • Wil jij je ook terug op en top voelen én jouw stabiel gewicht bereiken? Schrijf je dan nu hier GRATIS in voor een inspirerende presentatie boordevol tips, praktijkvoorbeelden en zelf-aan-de-slag oefeningen.
    Lees verder

Adres

Trees Peersman
Lange Beulestraat 46
9250 Waasmunster
0476/27 99 89
trees@treespeersman.be