Saltimbocca van kalfslapje met pasta

Saltimbocca van kalfslapje met pasta

 

Een smeuïg en smakelijk gerechtje en toch minder vet dan de klassieke versie? Een kalfslapje bevat weinig vet! Geef de voorkeur aan een light mozzarella en vervang rauwe ham of spek door filet de saxe. Resultaat: superlekker met minder vet! Kies voor volkoren deegwaren, die bevatten meer vezels en gaan ook beter verzadigen. Een Italiaanse topper met een gezonde toets!

Ingrediënten (voor 1 persoon):

  • 100 g dun gesneden kalfslapje
  • 1/3  bolletjes mozzarella light
  • 2 sneetjes filet de saxe
  • 40 g volkoren spaghetti
  • 1 tomaat
  • 1 sjalotje
  • 1 knoflookteentje
  • 50 ml light room
  • peper
  • 1 eetlepel vloeibare margarine

 

Bereiding:

  1. Rol het kalfslapje met een deegrol plat
  2. Beleg het kalfslapje met filet  de saxe en met mozzarella en rol het op
  3. Steek een cocktailprikker door het rolletje
  4. Snipper de sjalot fijn en snij de tomaat in kleine stukjes
  5. Stoof de geperste knoflook in de margarine en voeg de sjalot en de tomaatstukjes toe
  6. Laat het tomaatmengsel 3 minuutjes sudderen
  7. Kook ondertussen de spaghetti gaar
  8. Voeg het tomaatmengsel en de light room toe aan de gare deegwaren

 

Calorieën:
486 kcal

 

Wist je dat?
De nutritionele waarde van de recepten kunnen misschien veel lijken. De calorieën zijn vooral afkomstig van de hoeveelheid zetmeelproduct (aardappelen, mie, deegwaren). In tegenstelling tot wat veel mensen denken zijn dit geen dikmakers. Deze producten bevatten trage koolhydraten die het bloedsuikerpeil geleidelijk doen toenemen en geven dus langer energie. Neem je slechts een beperkte hoeveelheid zetmeelproduct dan heb je minder calorieën maar zal je bloedsuiker ook sneller laag staan waardoor je veel sneller gaat snoepen tussendoor. Een veelgemaakte fout bij mensen die willen “diëten” is dat ze zetmeelproducten schrappen, met een laag suikergehalte, een flauw gevoel, hoofdpijn en meer snoepen tussendoor als gevolg. Beter 3 volwaardige maaltijden per dag en minder snoepen tussendoor, dat is het geheim van een stabiel gewicht!

Laat een reactie achter

Recepten

  • Vispapilot met feta en tomaat Vispapilot met feta en tomaat
    Benodigdheden (1 persoon): 150g vis, 30g feta, 2 vellen bakpapier, 10 kerstomaatjes, een 5tal zwarte ontpitte olijven, 1 rode ui, paprikapoeder, 1 eetlepel groentenbouillon Neem...
    Lees verder

Boekrecensies

Nieuws

  • Wil jij je ook terug op en top voelen én jouw stabiel gewicht bereiken? Schrijf je dan nu hier GRATIS in voor een inspirerende presentatie boordevol tips, praktijkvoorbeelden en zelf-aan-de-slag oefeningen.
    Lees verder

Adres

Trees Peersman
Lange Beulestraat 46
9250 Waasmunster
0476/27 99 89
trees@treespeersman.be