
Mei en juni is volop het aspergeseizoen! Een gezonde voltreffer, want asperges bevatten amper calorieën en zitten boordevol vitaminen en voedingsvezels. Goed voor een fit gevoel én voor de darmen! Liefhebbers van een botersausje vinden in dit recept een gezonder alternatief.
Ingrediënten (2 personen):
- 16 asperges
- 2 zachtgekookte eitjes
- 1 eetlepel minarine type Alpro soya minarine
- een handvol basilicumblaadjes
- 250g (kriel)aardappeltjes
Bereidingswijze:
- Schil de asperges met een dunschiller en breek het uiteinde af.
- Kook de asperges gaar in water (voeg eventueel een half groentenbouillonblokje toe voor extra smaak)
- Plet de eitjes en meng ze met de fijngesnipperde basilicumblaadjes en de minarine
- Kook de aardappelen gaar
- Laat het ei-minarine-mengsel smelten op de warme asperges
Nutritionele waarde (per portie)
slechts 225 kcal per portie