Uit de ban van emotie-eten

Uit de ban van emotie-eten
(J. Kortink en G. Noordenbos)

Veel mensen hebben te maken met eetproblemen die door emoties worden uitgelokt, zoals streng diëten en weer aankomen, eten uit stress, eetbuien. Dit boek biedt een krachtige oplossing om de haat-liefdeverhouding met eten te doorbreken.

Door praktische oefeningen ontdek je jouw persoonlijke valkuilen (saboteer ik mezelf?) en leer je van binnenuit een evenwichtige relatie met eten kunt krijgen. Het boek bevat veel herkenbare praktijkvoorbeelden en duidelijke stap-voor-staprichtlijnen.

De aanpak is gebaseerd op de meest recente psychologische kennis en praktijkervaring. Een echte aanrader voor iedereen die vaak eet uit frustratie, verdriet, eenzaamheid of een andere emotie.

2 Reacties
 1. goede middag
  ik erken mijn eigen i het emo eten
  heb niet zo gouw honger maar begin mij vol te proppen
  achteraf spijt het mij maar is het kwaad geschiet zou de boek mij kunnen helpen
  denk dat ik een wat boelemie heb
  niet altijd maar toch geregeld
  mvg
  erna

  • Beste Erna,

   Het boek is inderdaad een eerste stap om het mechanisme van emo-eten te begrijpen, het is een heel praktisch boek met veel getuigenissen van ervarings-collega’s. Je zal er veel praktische tips uit kunnen gebruiken. Uiteraard is het lezen van een boek niet voldoende en is het ook belangrijk om ermee aan de slag te gaan. Coaching hierbij is altijd mogelijk, tijdens die coaching wordt alles uitgediept en krijg je inzichten in je voedingsgewoonten gelinkt aan emoties. Contacteer mij gerust als je nog vragen hebt! 0476 27 99 89. Hartelijke groet, Trees

Laat een reactie achter

Recepten

 • Vispapilot met feta en tomaat Vispapilot met feta en tomaat
  Benodigdheden (1 persoon): 150g vis, 30g feta, 2 vellen bakpapier, 10 kerstomaatjes, een 5tal zwarte ontpitte olijven, 1 rode ui, paprikapoeder, 1 eetlepel groentenbouillon Neem...
  Lees verder

Boekrecensies

Nieuws

 • Wil jij je ook terug op en top voelen én jouw stabiel gewicht bereiken? Schrijf je dan nu hier GRATIS in voor een inspirerende presentatie boordevol tips, praktijkvoorbeelden en zelf-aan-de-slag oefeningen.
  Lees verder

Adres

Trees Peersman
Lange Beulestraat 46
9250 Waasmunster
0476/27 99 89
trees@treespeersman.be