Begeleid proteïnedieet

Hoewel ik in eerste plaats voedingscoach en diëtiste ben en uiteraard voorstander ben van het blijvend en op lange termijn aanpassen van voedingsgewoonten naar een gezonde voeding, kan een eiwitrijk dieet –mits een goede begeleiding en opvolging- in bepaalde omstandigheden nuttig zijn.

De grootste voordelen van een eiwitrijk dieet -ten opzichte van andere strenge diëten- is een snel resultaat mét behoud van spiermassa en het feit dat je er géén hongergevoel bij hebt. Bij strenge eenzijdige diëten zoals bv. een soepdieet verlies je spiermassa terwijl we eigenlijk de vetmassa willen aanpakken.  Maar het dient gezegd dat de strenge fase van het proteïnedieet volgen zonder deskundige begeleiding gezondheidsproblemen kan veroorzaken. Bovendien komen de verloren kilo’s er zonder coaching vaak snel terug bij. Zonde van de geleverde inspanning én het geld…

Een professionele begeleiding en het doorlopen van de verschillende fases van het proteïnedieet kunnen echter wel tot goede en blijvende resultaten leiden. Een snelle en efficiënte manier om tot een stabiel gewicht te komen.

De voordelen van een deskundig begeleid proteïnedieet:

 • snel en doeltreffend gewichtsverlies
 • geen honger door de hoge verzadiging van eiwitrijke producten
 • behoud van spiermassa
 • energiek gevoel en stralendere huid
 • nutritioneel verantwoorde producten, goedgekeurd door voedingsspecialisten
 • behoud van gewichtsverlies op lange termijn (mits professionele begeleiding en doorlopen van de verschillende fases)

Denk niet dat u het grote geluk hebt gevonden met een proteïnedieet! De strenge fase vraagt discipline, organisatie en wilskracht, en op sociaal vlak is het niet altijd evident. Vooral voor doorbijters dus! Het is bovendien héél belangrijk om na het dieet over te gaan naar gezonde voedingsgewoonten.

Binnen mijn individuele coaching bied ik ook de mogelijkheid aan om een begeleid proteïnedieet te volgen. Er zijn 4 verschillende fases binnen het proteïnedieet. Na een intake gesprek en de evaluatie van een recent bloedonderzoek wordt bepaald in welke fase u best start. Overleg met de huisarts is altijd aangewezen. 

Hoe zit het proteïnedieet in elkaar?

In de strenge fase eet u 4 tot 6 eiwitmaaltijden per dag, gecombineerd met voldoende water en groenten. Het gemiddeld gewichtsverlies in de eerste strenge fase is 2 tot 4 kg per week. U ontvangt binnen de coaching een startpakket met verschillende nutritioneel verantwoorde producten, een Voedingsdagboek, een receptenbundel met groentengerechten en een uitgewerkt voedingsschema per week.

In de tweede fase kan er naast 4 eiwitmaaltijden, groenten en water ook vlees, vis of vleesvervanger gegeten worden. Het gemiddeld gewichtsverlies in de tweede fase is 1 tot 3 kg per week.

In de derde fase worden de koolhydraten (brood, aardappelen, pasta, fruit) geleidelijk aan terug ingebouwd. Dit in combinatie met 2 à 3 eiwitmaaltijden. Het gemiddeld gewichtsverlies in de derde fase is 1 tot 3 kg per week.

De vierde fase is de fase van een gezond voedingspatroon met gewone voeding. In deze fase gaan we over naar een persoonlijk voedingsschema op maat zonder aanvulling van eiwitmaaltijden. Dit nieuwe schema zal er voor zorgen dat je gewone voeding kan eten zonder dat alle kilo′s terug bij te komen. Het gemiddeld gewichtsverlies in de vierde fase is 0,5 tot 1 kg per week.

Welke proteïnemaaltijden zijn er?

De proteïnemaaltijden die ik heb uitgezocht zijn nutritioneel verantwoord, de eiwitten zijn van goede kwaliteit en bovendien -niet onbelangrijk- lekker van smaak. Het gaat niet enkel over shakes maar er is ook eiwitrijk brood, pasta, soepen, omeletten, koekjes, smoothies. Het gamma is heel uitgebreid en biedt voor elk wat wils. Uiteraard raad ik als voedingscoach aan om ook in deze maaltijden de gezondste keuzes (zoals brood, pasta, shakes) te maken en een dag niet samen te stellen uit 6 pakjes koekjes per dag…

Hoe je stabiel gewicht behouden na het proteïnedieet?

Na elk dieet bestaat de kans dat het verloren gewicht er terug bijkomt als je terug zoals voordien eet. Het typische jojo-effect. De coaching stabiel gewicht – de naam zegt het al- streeft naar een behoud van een stabiel gewicht op lange termijn. Door het aanleren van gezonde voedingsgewoonten die passen bij jouw levensstijl, kan je het jojo-effect vermijden, ook na een proteïnedieet. Gezonde voeding, beweging én een regelmatige gewichtscontrole blijft belangrijk, ook na het dieet.

TARIEVEN BEGELEID PROTEINEDIEET

COACHING:

Coaching fase 1 en 2: 4 consultaties (wekelijks): 150 €

Coaching fase 3 en 4: 4 consultaties (tweewekelijks): 150 €

PROTEINEMAALTIJDEN:

Fase 1 en 2: pakket eiwitrijke producten aan 99 € per week.

Fase 3 : eiwitrijke producten naar keuze aan 3 € per maaltijd.

 

STARTPAKKET: 4 wekelijkse consultaties + eiwitrijke producten voor 2 weken = 349 €

Neem gerust even contact op via trees@stabielgewicht.be voor meer uitleg.

 

Recepten

 • Vispapilot met feta en tomaat Vispapilot met feta en tomaat
  Benodigdheden (1 persoon): 150g vis, 30g feta, 2 vellen bakpapier, 10 kerstomaatjes, een 5tal zwarte ontpitte olijven, 1 rode ui, paprikapoeder, 1 eetlepel groentenbouillon Neem...
  Lees verder

Boekrecensies

Nieuws

 • Wil jij je ook terug op en top voelen én jouw stabiel gewicht bereiken? Schrijf je dan nu hier GRATIS in voor een inspirerende presentatie boordevol tips, praktijkvoorbeelden en zelf-aan-de-slag oefeningen.
  Lees verder

Adres

Trees Peersman
Lange Beulestraat 46
9250 Waasmunster
0476/27 99 89
trees@treespeersman.be